Logo White

Schulden na faillisement

Het einde van een faillissement houdt niet in dat een failliet ook verder schuldenvrij is. Alleen wanneer het faillissement is beëindigd na homologatie van een akkoord is de failliet van zijn schulden af. In alle andere gevallen blijven na faillissement de schulden bestaan.

Een faillissement is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van mensen, want ook na het einde van het faillissement kunnen de crediteuren de ex-failliet blijven achtervolgen. Schulden die niet zijn afgelost in het faillissement blijven immers openstaan. Als de ex-failliet er weer bovenop probeert te komen, dan kunnen crediteuren zich ook weer onmiddellijk melden. Om te voorkomen dat privé-personen hun verdere leven met die schulden blijven zitten is de Faillisementswet gewijzigd, waardoor een oplossing geboden kan worden voor dit gesignaleerde probleem: Schuldsanering voor Natuurlijke Personen.

Privé-personen moeten dus alert zijn op een dreigend faillissement. Als daadwerkelijk een faillissement wordt aangevraagd en uitgesproken blijven de restantschulden dus bestaan ook al is het faillissement afgewikkeld. Om die reden is het verstandig om bij een dreigend faillissement te sturen op het direct van toepassing verklaren van de wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.